Svet oko mene iz mog ugla!!!

Sunday, May 21, 2006

Referendum u Crnoj Gori


21. maj 2006.godine. Referendum u Republici Crnoj Gori. Glasa se o konacnom statusu ove republike u Drzavnoj zajednici. Kako sam cuo - izglasana je nezavisnost. Bravo!
-
Pitam se samo koliki bi procenat bio u Srbiji da je referendum raspisan ovde?!? Verovatno veci nego tamo!
-
Braco crnogorci - junacine! Konacno imate sanse da se dokazete na medjunarodnom planu. Necete vise biti taoc u rukama Republike Srbije i mocicete mirno da uplovite u evropske tokove! Mocicete da rasformirate Vojsku kako ste planirali i oslonite se na policiju. Sada mozete ziveti od turizma i kamenja - mada se pitam ko ce da vam dodje kada Srbi nece!!! Nadam se da cete sa sobom povesti sve svoje kadrove iz Srbije jer kako stvari stoje - nama nimalo nisu potrebni. Konacno ce crnogorski studenti placati skolarinu na srpskim fakultetima a Srbija nece vise biti izgovor za vase lose politicke poteze.
-
Ovo je veliki dan za albansku nacionalnu manjinu, koja sve vise prerasta u vecinu. Nadam se da ce vam policija biti dovoljna da zaustavite separatisticke ispade i sprecite scenarijo Kosmet 2. Granice velike Albanije sezu do grada Kotora. Vec su okupirali Ulcinj i Bar a sada kolonizuju i Budvu. Pa - mozda ovo i nije bila dobra ideja?!? Pokazace vreme koliko je Srbija bila jak i nezaobilazan faktor stabilnosti! Nadam se isto tako da ce moralisti iz Crne Gore vratiti sva sredstva pomoci bivsim republikama a najvise Srbiji koja su im prosledjena zarad izgradnje stambene, kulturne i poslovne infrastrukture.
-
Pitam se samo zasto se niste odvojili pre decembra 2000. godine? U tom slucaju ja bih vojsku sluzio negde u Srbiji, ne bih prezivljavao razne kritike kao tadasnji pripadnik VJ. Ali ne kajem se! Jedino cega ce mi iskreno biti zao jeste vaterpolo reprezentacija SCG koja je bila jedina svetla tacka Drzavne zajednice.
-
Sto bi vi rekli - FER JE!
-
Srecno braco crnogorci i dao vam Bog pameti!!

Sunday, May 14, 2006

Internet egzibicionizam


Internet egzibicionizam! Sigurno se pitate odakle mi bas to pade na pamet?!? Pa eto - doslo je kao posledica internet svakodnevice! Necega sto se desava apsolutno svaki dan sa konstantnim porastom.

Na Internetu mozete sresti svakojake ljude, raznih profila i navika. Sto bi rekao Djole Balasevic - "Od vraga do popa". Svako sa svojim navikama i sexualnim apetitima.

Surfujuci netom i boravkom po raznim chat roomovima nailazio sam na svakojake ljude. Svako je imao nesto sebi svojstveno. Nazalost - najvise je bilo onih koji su sexualno optereceni. Svih orijentacija i sklonosti. Ponekad se pitam - gde nestase sve ljudske vrednosti?!?

Povod za ovaj post je posledica skorasnjeg izleta na Yahoo chat!
Ni sam ne znam sta mi je ovo trebalo ali eto - desava se!

Koristeci fake e-mail adresu usao sam na yahoo chat. Gomila kreatura sa web kamericama i animalnim sexualnim nagonima. Odmah je pocelo bombardovanje raznoraznim sajtovima erotske orijentacije. Ko god da me je cimao stavljao sam ga na ignore! Onda sam odlucio da im kazem da sam osoba zenskog pola. Tada je poceo jos stravicniji napad. Svako od njih me je pitao imam li web cam, koliko sam perverzan i sta sve volim.
Odlucujem se za opciju da ga pitam da mi pusti svoju kamericu, uz lazno obecanje da cu pustiti i ja njemu. Online pacenik, sav usplahiren i verovatno napaljen do bessvesti - daje mi mogucnost da ga vidim.

Prva slika koja se pojavila bila je slika njegovog penisa u krupnom planu. Momak sa ne vise od 20 godina sedi nag ispred svog kompjutera i naravno kao i svi pacenici - masturbira. Pitam se samo - da li se moglo ocekivati drugacije.

Kada je zatrazio da mu ja pustim kamericu po obecanju - prihvatio sam! Sledece sto ga je docekalo bio je moj srednji prst i komentar da niti sam egzibicionista, niti sam nastran, niti podrzavam takve osobe u bilo kom smislu. Naravno usledilo je ignorisanje od strane online pacenika.

Ponekad se pitam sta je to sto coveka natera na tako nesto?!?
Ima li tu neceg bolesnog?!? Pa sigurno da ima. Verovatno ni najveci svetski psihoanaliticari ne bi do kraja uspeli da odgonetnu misteriju ovakvih ljudi. Ko zna sta je u njihovoj pomracenoj svesti. Zasto se ne okrenuti realnom zivotu? Ima toliko drugih zadovoljstava i sto je najbitnije - u realnom su svetu!

Mada pitanje je - postoji li za njih realni svet?!?

Saturday, May 06, 2006

Miting za Kosovo

04. maja 2006. godine na centralnom gradskom trgu u Jagodini je odrzan miting za odbranu Kosmeta i Metohije. Pod sloganom "Pojavi se da ne bi smo nestali - covece PROBUDI SE!" okupili su se samozvani "branitelji". U prvom redu - tu su bili predstavnici lokalne vlasti i velika grupa gradjana zakicena zastavama, transparentina i namestenim licima. Izgledali su tako motivisani, kao da su svi spremni da ovog casa odu dole i obracunaju se sa albanskim teroristima, separatistima, NATO trupama i celom medjunarodnom zajednicom. Cule su se parole podrske govornicima i povici kako ce Kosmet zauvek biti nas i kako nam ga niko ne moze uzeti.

Dali je bas tako?

Kako svaka prica ima drugu stranu medalje, ima i ova. Takozvanu sirotinju koja je izbegla sa Kosmeta mogli ste videti u novoj garderobi, koznim jaknama i sa skupim telefonima. Sirotinja koja se voza kolima preko 2000 kubika, koja u vremenu prosecnih republickih primanja podize sebi zamkove, kupuje placeve i lokale i naveliko kolonizuje nas grad.
Vise puta se cula prica kako su im siptari palili kuce, sena, unistavali useve, pretili smrcu i sl. Pitam se samo kako su reagovali branioci Kosmeta? Zasto nisu uzvratili istom merom? Zasto su pokazali slabosti tamo gde su trebali da budu najjaci?
Tragicna je cinjenica da je velika vecina Srba sa Kosmeta koja je u vreme bombardovanja SR Jugoslavije zivela u Srbiji izbegavala vojne pozive, krila se po raznim sumama i vukojebinama ne bi li ostali zivi. Hteli su da neko drugi odradi njihov posao. Sada se bezbrizno smeskaju i "hrabro" galame dajuci podrsku odbrani Kosmeta.
Ono sto bi najvise trebalo da brine i da opominje jeste cinjenica da je ogroman broj Srba sa Kosmeta prodao svoju zemlju albancima za basnoslovne sume novca, dosao u Srbiju i kupovao placeve, zemljiste, lokale po izuzetno niskim cenama. Dakle nisu mogli nista da brane - vec da otimaju prodato. To je dovelo do infiltracije siptara u srpska sela, koji su na svaki nacin pokusavali da rasele preostale mestane nudeci im neka bezizlazna resenja: prodaj ili bezi.
Vecina njih koji su dosli - zavrsila je u policiji! Ostali su poceli da se bave gradjevinskim poslovima obarajuci dotadasnju cenu rada i kvalitet ucinka.

Ishod!

Oni najhrabriji, koji su ostali na Kosmetu - trpe svakodnevni teror od strane takozvanog Kosovskog zastitnog korpusa i extremnih albanaca. Oni su jedini koji imaju prava da kazu da su pravi borci za ocuvanje Kosmeta u sastavu Srbije. Posebno priznanje treba da se oda svestenstvu i monastvu koje nalazi nacine da odrzi i ocuva srpske manastire i crkve sagradjene vekovima unazad.

Rezime!

Ovo nisu bile samo reci - vec realna slika drustva. Autor ovih redova se aprila 99. godine stavio na raspolaganje jedinicama vojske da ukoliko bude potrebno - i sam uzme pusku. Ne mislim da sam hrabar - ali znam da nisam kukavica! Ovaj miting nisam podrzao iz gore navedenih razloga. Ako takav miting bude odrzan negde na Kosmetu i ako bude organizovan prevoz - oticicu da podrzim one koji su ostali da odbrane korene srpstva.

Sve za srpstvo - srpstvo nizasta!

Friday, May 05, 2006

Andrija's blogging

Iceman
Danas sam odlucio da udjem u svet blogera. Ovo radim prvi put, ali imam podrsku svog ujaka i prijatelja Zike - najpozitivnijeg coveka na svetu. Zadovoljstvo je poznavati takve ljude :)

W Las Vegas