Svet oko mene iz mog ugla!!!

Tuesday, July 04, 2006

Ferrari

02. jul 2006. godine. Indijanapolis. Trka za Veliku nagradu USA. Prvi startni red dva ferrarija. Mihael Sumaher i Felipe Masa. Aktuelni sampion sveta Fernando Alonso startuje sa pete pozicije. Posle starta, Alonso zestoko napada Ferrarijeve pilote. Ipak ne uspeva da ih pretekne.
-
Indijanapolis je tradicionalno najpovoljnija staza za Ferrari. Zadnjih sest godina dominiraju njeni vozaci. Tradicionalno dobra staza i za bivseg vozaca Ferrarija Rubensa Baricela koji je trijumfovao u Indijanapolisu 2002. godine. Ovoga puta zavesio je na sestom mestu zbog bolida kojim upravlja jer definitivno bolid nije dorastao takvom asu kao sto je Rubinjo.
-
U trci za titulu sampiona Formule 1 Mihael Sumaher zaostaje 19 poena za vodecim Fernandom Alonsom, proslogodisnjim pobednikom. Po prvi put u karijeri Alonso uspeva da zavrsi trku tek na petom mestu.
-
Od 2000. godine do danas, samo je 2001. godine Mika Hakinen u McLarenu uspeo da zabelezi pobedu na Velikoj nagradi USA. Sve ostale trke pripale su Vozacima Ferrarija. Sumaheru pet i jedna Baricelu. Cetiri puta zauzimali su prva dva mesta.
-
U kategoriji konstruktora, Reno bezi Ferrariju 26 bodova. Instituciji automobilizma kakva je Ferrari nije problem da dostigne Reno na putu do trona. Siguran sam da titula odlazi u ruke Ferrarija i u kategoriji vozaca i u kategoriji konstruktora. Sumaher i Masa ce se pobrinuti za to a sveobuhvatnu pomoc imaju u prvim ljudima tima Rosu Bronu i Zanu Todu.
-
Navijam za njih i dajem im punu podrsku u borbi za titulu.
Go Ferrari Go!