Svet oko mene iz mog ugla!!!

Tuesday, July 04, 2006

Ferrari

02. jul 2006. godine. Indijanapolis. Trka za Veliku nagradu USA. Prvi startni red dva ferrarija. Mihael Sumaher i Felipe Masa. Aktuelni sampion sveta Fernando Alonso startuje sa pete pozicije. Posle starta, Alonso zestoko napada Ferrarijeve pilote. Ipak ne uspeva da ih pretekne.
-
Indijanapolis je tradicionalno najpovoljnija staza za Ferrari. Zadnjih sest godina dominiraju njeni vozaci. Tradicionalno dobra staza i za bivseg vozaca Ferrarija Rubensa Baricela koji je trijumfovao u Indijanapolisu 2002. godine. Ovoga puta zavesio je na sestom mestu zbog bolida kojim upravlja jer definitivno bolid nije dorastao takvom asu kao sto je Rubinjo.
-
U trci za titulu sampiona Formule 1 Mihael Sumaher zaostaje 19 poena za vodecim Fernandom Alonsom, proslogodisnjim pobednikom. Po prvi put u karijeri Alonso uspeva da zavrsi trku tek na petom mestu.
-
Od 2000. godine do danas, samo je 2001. godine Mika Hakinen u McLarenu uspeo da zabelezi pobedu na Velikoj nagradi USA. Sve ostale trke pripale su Vozacima Ferrarija. Sumaheru pet i jedna Baricelu. Cetiri puta zauzimali su prva dva mesta.
-
U kategoriji konstruktora, Reno bezi Ferrariju 26 bodova. Instituciji automobilizma kakva je Ferrari nije problem da dostigne Reno na putu do trona. Siguran sam da titula odlazi u ruke Ferrarija i u kategoriji vozaca i u kategoriji konstruktora. Sumaher i Masa ce se pobrinuti za to a sveobuhvatnu pomoc imaju u prvim ljudima tima Rosu Bronu i Zanu Todu.
-
Navijam za njih i dajem im punu podrsku u borbi za titulu.
Go Ferrari Go!

2 Comments:

Blogger Zikka said...

Nadam se da nece. Toliko ne volim Sumahera da ne zelim da gledam trke formule dok on ne prekine karijeru. Ferari je ok ali dok je on tu ja sam protiv uvek.
Go Alonso go.

2:26 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Hvala sa tekst i slike o Ferrariju.

7:10 PM

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home