Svet oko mene iz mog ugla!!!

Sunday, August 19, 2007

Sati Koje Su Pojeli Skakavci

Vreme - najskuplji resurs kojim raspolaže svaki čovek. Jedini resurs koji je nemoguće nadoknaditi. U tu svrhu izučavaju se discipline koje unapredjuju njegovo iskorištenje obarajuci rekorde u savladavanju odredjenih barijera i problema, rašavanju enigmi sprovodjenju procesa i odluka. Najbolji ulažu maximalne napore da iskoriste svaki tren u trci za odredjeni primat.
-
-
Nažalost ja kao svaki početnik - tu lekciju nisam naučio. Da bi čovek uspešno upravljao vremenom, potrebno je da napravi listu prioriteta. Hronološki praćen tok prioriteta dovodi do uspešnog iskoripšćenja.
-
Moj problem ogleda se u tome što sam proveo skoro 5 meseci u Americi zapostavljajući sve svoje tekuće obaveze ovde. Nezavršen fakultet, nezavršena politička priča i najlepši deo života - ljude koje volim. Postavlja se pitanje da li je sve to bilo vredno jednog odlaska u tu "čarobnu" Ameriku?!? Kada se sumiraju utisci - ni približno.
-
Gluvarenje, izlasci, natezanje sa EX devojkom, pomalo rad "na crno", nisu nimalo pohvalne stvari u odnosu na ono sto sam svakodnevno gubio i sto mi je jako nedostajalo. Vreme posvećeno pogrešnoj osobi, koja to nikako nije zaslužila verovatno je samo jedan od uzroka ovolikom silnom nezadovoljstvu. Previše pozitivne energije potrošeno na nju i njena ženska ocekivanja, pokusaje da se konsoliduju dva potpuno različita bića i homogenizuju ciljevi i prioriteti.
-
Sve sto je proisteklo iz svega toga je bila samo gomila neslaganja i žustrih rasprava "ko je u pravu". Pokusaja da se dominira nad drugom stranom u sadejstvu sa sopstvenom inteligencijom i okruženjem. Naravno - vreme je samo teklo i teklo... Obaveze u mojoj zemljici su se gomilale i gomilale, dok sam se ja "provodio" po Americi lepoj zemlji.
-
Usledio je povratak. Toliko iščekivani... Jedinstvena prilika da se shvati koliko je vremena potrošeno i koliko je nezavršenog posla ostalo iza mene. A ostali su samo sati koje su pojeli skakavci...
-
Srećom, uz pomoć pravih prijatelja i sopstvenog zalaganja uspeo sam da nadoknadim deo propuštenih obaveza, uklopim se u sistem funkcionisanja i ponovo sačinim listu prioriteta koja će me voditi u narednom vremenu i pomoći da izbegnem sledeći susret sa skakavcima...

2 Comments:

Blogger Foxy Lady said...

Kazu da je vreme kao pescani sat. Sto vise vremena prodje,jasnije se vidi kroz njega.
Eto,ustedeo si svoje vreme,na vreme. Pohvalno :)

2:33 PM

 
Anonymous Anonymous said...

Trebalo bi sto vise njih da procita ovo i da se zamisli malo... Svaka cast...

1:21 AM

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home